Aktualności
Dołącz do obchodów 20-lecia Polski w UE
Planujesz wydarzenie z tej okazji? Piknik, debatę, koncert, szkolenie, wystawę? Dodaj je na mapie wydarzeń i świętuj razem z nami.
Smak ekologicznej żywności
Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe do udziału w XXI edycji konkursu wiedzy z rolnictwa ekologicznego, produktu ekologicznego i pszczelarstwa „Smak ekologicznej żywności”.
Gotowanie na leśnej polanie
Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu zaprasza 5 maja 2024 roku, godz. 10.00-18.00 na imprezę plenerową.
Osiągnięcia i kierunki rozwoju wizji obszarów wiejskich
Komisja Europejska przedstawiła sprawozdanie na temat długoterminowej wizji dla obszarów wiejskich UE, opisujące kierunki jej rozwoju.
Najlepsze fotografie kulinarne nagrodzone
Wędzona słonina chłopska, jaja z Radziwiłłowa, sójka głowaczowska czy kaczka z jabłkami z chojnowskiego dworu – autorzy zdjęć przedstawiających te regionalne specjały to jedni z laureatów tegorocznego Mazowieckiego Konkursu Fotografii Kulinarnej.…
Najlepsze mazowieckie smakołyki wybrane
Pulpety rybne w galarecie, wiejski zawijaniec mięsny, pieczony sum w galarecie miodowej, wiśniówka z kardamonem – kapituła konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego wybrała najsmaczniejsze mazowieckie specjały. Nagrody zdobyły 34 smakołyki,…