|

Stowarzyszenie „Między Wisłą a Kampinosem” zaprasza na targi żywności tradycyjnej i ekologicznej

https://pixabay.com

Planowane terminy targów – 18 i 25 września i 2 października 2021 r., w godz. 10.00-16.00.

Miejsce – plac przy Centrum Kultury w Łomiankach, ul. Wiejska 12A, 05-092 Łomianki (gmina Łomianki).

Prosimy o dokładne wypełnienie formularza dostępnego na stronie: link

Zgłoszenia przyjmowane są w terminie do 15 września br. lub do wyczerpania puli miejsc.

Prosimy o dokładne zapoznanie się z Regulaminem "Od rolnika do koszyka - targi żywności tradycyjnej i ekologicznej''.

Stowarzyszenie „Między Wisłą a Kampinosem” realizuje projekt pt. „Od rolnika do koszyka – targi żywności tradycyjnej i ekologicznej”.

Projekt ma na celu upowszechniane wiedzy w zakresie tworzenia krótkich łańcuchów dostaw poprzez organizację targów oraz podniesienie świadomości mieszkańców województwa mazowieckiego w szczególności gmin: Czosnów, Leoncin, Leszno, Błonie, Izabelin, Kampinos, Stare Babice, Ożarów Mazowiecki i Łomianki.

Opis operacji: targi żywności tradycyjnej i ekologicznej zostaną zorganizowane w okresie od sierpnia do października 2021 r. na obszarze Stowarzyszenia ,,Między Wisłą a Kampinosem”. Atrakcją targów będą warsztaty dla dzieci o zdrowym jedzeniu. Kluczowym aspektem targów będzie nawiązanie bezpośredniej współpracy między producentami a odbiorcami żywności jak również promowanie walorów żywności lokalnej, tradycyjnej oraz ekologicznej.

Grupa docelowa: mieszkańcy obszaru działania Stowarzyszenia „Między Wisłą a Kampinosem” oraz turyści odwiedzający te miejscowości pośród których są producenci i rolnicy oferujący tradycyjne produkty lokalne oraz ich odbiorcy zainteresowani zdrowym żywieniem, bezpośrednimi zakupami z wykorzystaniem krótkich łańcuch dostaw. Grupa docelowa będzie zróżnicowana wiekowo gdyż w targach udział będą brały całe rodziny. Przewiduje się udział ok. 15 wystawców na każdych targach oraz ok. 150 odwiedzających na każdym wydarzeniu. Wśród grupy docelowej wyróżnić należy osoby do 35 rż. wraz z dziećmi.

Projekt ma za zadanie zrealizować konkretne efekty jakimi są:
• Organizacja targów żywności tradycyjnej i ekologicznej – 3 lokalizacje;
• Przeprowadzenie warsztatów dla dzieci o zdrowym jedzeniu – 90 osób;
• Przygotowanie i druk plakatów – 1000 szt.;
• Przygotowanie i druk banneru – 1 szt.


PLIKI DO POBRANIA