Warsztaty skierowane są do mieszkańców gmin: Błonie, Czosnów, Izabelin, Kampinos, Leoncin, Leszno, Łomianki, Ożarów Mazowiecki i Stare Babice.
W warsztatach mogą wziąć udział dzieci (od 7 lat), młodzież, dorośli oraz seniorzy.
W trakcie warsztatów będzie możliwość konsultacji z ekspertem od spraw dietetycznych.
Miejsca i terminy warsztatów:
- 19 września 2021 r. Centrum Kultury w Łomiankach, ul. Wiejska 12A, 05-092 Łomianki, g. 9:00 – 18:00;
- 26 września 2021 r. Szkoła Podstawowa w Małocicach, Małocice ul. Wojska Polskiego 76 05-152 Czosnów, g. 9:00 – 18:00;
- 3 października 2021 r. Zespół Rekreacyjno-Sportowy, Kampinos 30A, 05-085 Kampinos, g. 9:00 – 18:00.
Zgłoszenia przyjmowane są dla każdego terminu oddzielnie pod linkiem:
Zgłoszenia przyjmowane są w terminie do 14 września br. lub do wyczerpania puli miejsc.
Prosimy o dokładne zapoznanie się z Regulaminem warsztatów.
Liczba miejsc ograniczona!
Operacja pn. „Poznaj potrawy regionalne – warsztaty kulinarne” ma na celu integrację i aktywizację międzypokoleniową mieszkańców obszaru działania Stowarzyszenia ,,Między Wisłą a Kampinosem” poprzez tworzenie inicjatyw na rzecz rozwoju obszarów wiejskich i aktywizacji społeczności lokalnej. Przeszkolenie z zakresu zachowania bioróżnorodności, wpływu krótkich łańcuchów dostaw żywności na jej jakość, wartości odżywcze i środowisko naturalne, systemów jakości żywności, możliwości realizacji swoich pasji i ambicji zawodowych na wsi oraz przygotowania potraw tradycyjnych i kuchni świata.
Opis operacji: przeprowadzenie warsztatów kulinarnych wraz z zapewnieniem udziału eksperta od spraw dietetycznych na obszarze działania Stowarzyszenia ,,Między Wisłą a Kampinosem”.
Grupa docelowa: zadanie jest skierowane do mieszkańców 9 gmin województwa mazowieckiego z obszaru działania Stowarzyszenia ,,Między Wisłą a Kampinosem” tj. Błonie, Czosnów, Izabelin, Kampinos, Leoncin, Leszno, Łomianki, Ożarów Mazowiecki i Stare Babice. Operacja skierowana jest do wszystkich kategorii wiekowych tj. dzieci (od 7 lat), młodzieży, dorosłych oraz seniorów.
Projekt ma za zadanie zrealizować konkretne efekty jakimi są:
Projekt ma za zadanie zrealizować konkretne efekty jakimi są:
- Organizacja 3 warsztatów kulinarnych dla 150 osób z terenu Stowarzyszenia ,,Między Wisłą a Kampinosem” z zakresu zachowania bioróżnorodności, wpływu krótkich łańcuchów dostaw żywności na jej jakość, wartości odżywcze i środowisko naturalne, systemów jakości żywności, możliwości realizacji swoich pasji i ambicji zawodowych na wsi oraz przygotowanie potraw tradycyjnych i kuchni świata;
- Projekt graficzny i wydruk plakatów promocyjnych – 200 sztuk