|

Smak ekologicznej żywności

Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe do udziału w XIX edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”.

Formuła konkursu polegać będzie na sprawdzeniu wiedzy uczniów dotyczącej rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej. 

Konkurs ma celu: 

  • pogłębianie wiedzy na temat ekologii i ekologicznej żywności,
  • podnoszenie świadomości młodych konsumentów poprzez promowanie certyfikowanych produktów rolnictwa ekologicznego,
  • kształtowanie postaw zdrowego żywienia wśród dzieci i młodzieży,
  • wymiana doświadczeń między placówkami oświatowymi, integracja uczniów.

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 29 kwietnia 2022 r.

Regulamin konkursu, oświadczenie oraz formularz zgłoszeniowy stanowią załączniki do uchwały nr 353/305/22 Zarządu Województwa Mazowieckiego.

Informacje dodatkowe można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. (+22) 59 79 116.

Źródło: mazovia.pl