Nikt tak dobrze nie nakarmi jak babcia. To prawda powszechnie znana. Smaki babcinych potraw nie mają sobie równych! A my chcemy je ocalić od zapomnienia. Dlatego ogłaszamy konkurs „Dobre, bo od babci – smaki dawnego Mazowsza”.
Do udziału w kulinarnych zmaganiach zapraszamy: seniorów, przedstawicieli kół gospodyń wiejskich, członków klubów seniora, słuchaczy Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Prosimy, podzielcie się z nami recepturami na wasze popisowe, tradycyjne potrawy! Zachowajmy je dla obecnych i przyszłych pokoleń. Może być to danie główne, może być też deser. Najważniejsze, żeby miały swoją historię.
Konkursowym zadaniem jest przesłanie przepisu na potrawę wraz z jej zdjęciem. Wszystkie przepisy zamieścimy na stronie internetowej „Tygodnika Siedleckiego”, a wybrane również w wydaniu papierowym. Zgłoszenie powinno zawierać dane osoby zgłaszającej: imię i nazwisko, wiek (minimum 55 lat), miejsce zamieszkania oraz numer telefonu. Można też coś o sobie i zaprezentowanej przez siebie potrawie napisać, np. dlaczego jest tak wyjątkowa.
Jedna osoba może przesłać tylko jeden przepis. Termin nadsyłania zgłoszeń mija 20 listopada. Zgłoszenia dokonacie na adres email: swierczewski@24ts.pl, pocztą tradycyjną lub bezpośrednio do redakcji „Tygodnika Siedleckiego”, 08-110 Siedlce, ul. Armii Krajowej 11.
Redakcja wybierze pięć, naszym zdaniem najciekawszych, przepisów. Autorów poprosimy o przygotowanie zgłoszonej potrawy i zaprezentowanie jej przed komisją konkursową. Przyznamy trzy główne nagrody i dwa wyróżnienia. Jest się o co starać! Laureatów nagrodzimy naprawdę atrakcyjnymi nagrodami!
Źródło: www.tygodniksiedlecki.com