|

Zaproszenie do udziału w Festiwalu Smaków Regionalnych w Gdańsku

Samorząd Województwa Mazowieckiego zaprasza do wzięcia udziału w Festiwalu Smaków Regionalnych, który odbędzie się w dniach 1–2 marca 2025 roku w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AMBEREXPO w Gdańsku.

Festiwal Smaków Regionalnych to wydarzenie skierowane do konsumentów, restauratorów oraz pasjonatów dobrej kuchni. Celem wydarzenia jest promowanie producentów żywności pozyskiwanej metodami tradycyjnymi. Program festiwalu przewiduje zwiększenie świadomości konsumentów w temacie walorów zdrowotnych produktów regionalnych i nieprzetworzonych.

Korzyści uczestnictwa w wydarzeniu

Festiwal jest doskonałą okazją do nawiązywania kontaktów biznesowych. Umożliwia mazowieckim producentom i przetwórcom żywności wysokiej jakości bezpośredni kontakt z przedstawicielami sieci handlowych oraz sektora gastronomicznego. Mazowieccy producenci lokalnej żywności i napojów będą mieli okazję zaprezentować swoją ofertę na stoisku zorganizowanym przez Samorząd Województwa Mazowieckiego.

Zaproszenie skierowane jest do:

  • związków, stowarzyszeń i instytucji działających na rzecz rozwoju mazowieckiego przetwórstwa rolno-spożywczego,
  • rolników i grup producentów rolnych,
  • producentów i przetwórców żywności wysokiej jakości prowadzących działalność na terenie województwa mazowieckiego oraz używających surowców pochodzących z województwa mazowieckiego.

Zgłoś swój udział

Zainteresowanych udziałem w targach prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego
i przesłanie go do 19 stycznia 2025 roku drogą elektroniczną na adres: wydzialrolnictwa@mazovia.pl lub pocztą tradycyjną na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa.

Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich zastrzega sobie prawo do wyboru uczestników spośród zgłoszonych propozycji oraz możliwość odwołania udziału w targach. W przypadku dużego zainteresowania wydarzeniem kryterium przy wyborze współwystawcy będzie stanowiło: sprzedaż tradycyjnej żywności wysokiej jakości; posiadanie certyfikatu ekologicznego; wpis produktu na Listę Produktów Tradycyjnych; proponowany asortyment; udział w konkursach oraz wydarzeniach promocyjnych realizowanych przez Samorząd Województwa Mazowieckiego.

W przypadku pytań prosimy o kontakt z pracownikiem departamentu pod numerem telefonu:
(22) 597-93-52.

Źródło: mazovia.pl, 8 stycznia 2025 roku

PLIKI DO POBRANIA