|

Konkurs „Smak ekologicznej żywności”

grafika dekoracyjna

Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe do udziału w XX edycji konkursu wiedzy o rolnictwie ekologicznym, produkcie ekologicznym i pszczelarstwie.

Formuła konkursu polegać będzie na testowym sprawdzeniu wiedzy uczniów z rolnictwa ekologicznego, żywności ekologicznej i pszczelarstwa. Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z regulaminem konkursu.
Termin nadsyłania zgłoszeń: do 15 marca 2023 r. 

Cel konkursu:

  • podniesienie świadomości ekologicznej oraz wiedzy o środowisku, w tym wiedzy o pszczołach i dzikich zapylaczach,
  • pobudzenie zainteresowania żywnością podwyższonej jakości z (tj. ekologiczną, regionalną, lokalną),
  • popularyzacja racjonalnego odżywiania z rozwijaniem wrażliwości na produkty ekologiczne i nisko przetworzone u dzieci i młodzieży szkolnej,
  • uświadamianie konieczności podejmowania działań na rzecz poszanowania żywności,
  • podwyższenie wiedzy z zakresu żywności pochodzącej z Mazowsza, w tym produktów ekologicznych i mazowieckich produktów wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych.

Informacje o konkursie można odnaleźć w załączonym regulaminie konkursu lub uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. 22 59 79 116.

Informacja dla osób ze szczególnymi potrzebami

Poniższy formularz zgłoszeniowy jest niedostępny cyfrowo. Jeśli mają Państwo kłopot z odczytaniem treści, prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy z Krzysztofem Zaniewskim: tel. 22 59 79 116, adres e-mail: krzysztof.zaniewski@mazovia.pl . W miarę możliwości pomożemy w zapoznaniu się z treścią. 

Źródło: mazovia.pl

PLIKI DO POBRANIA