
Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 26 maja 2025 roku!
Udział w regionalnym etapie XXIV edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” to wyjątkowa okazja, by zaprezentować swoje regionalne produkty i potrawy, a także przyczynić się do ochrony oraz promocji kulinarnego dziedzictwa Mazowsza.
Przypominamy kategorie konkursowe:
- produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego,
- produkty regionalne pochodzenia roślinnego,
- napoje regionalne,
- inne produkty regionalne,
- część gastronomiczna.
Finał regionalnej edycji konkursu odbędzie się 7 czerwca (sobota) w trakcie Mazowieckich Dni Rolnictwa organizowanych przez MODR Oddział Poświętne w Płońsku.
Laureaci mają szansę zdobyć prestiżową statuetkę „Perła”, która zostanie wręczona 27 września (sobota) podczas Wielkiego Finału na Targach Smaki Regionów w Poznaniu.
W przypadku pytań prosimy o kontakt z Departamentem Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich pod numerem telefonu: (22) 59 79 102 lub (22) 59 79 352 bądź drogą elektroniczną na adres: patrycja.dzieciol@mazovia.pl lub agnieszka.kalinska@mazovia.pl
Szczegóły konkursu wraz z formularzami zgłoszeniowymi dostępne są na stronie:
https://mazowieckie.ksow.pl/aktualnosc/xxiv-edycja-konkursu-nasze-kulinarne-dziedzictwo-smaki-regionow